IMG_0607 1000x300.jpg IMG_0088 1000x300.jpg Banner Dames 1.jpg IMG_0607 1000x300 2.jpg
Hoofsponsor

HC Ares H35B - Veteranen D: 2 - 2

Gespeeld op: 20-9-2020

MONDIGHEID DOET PW D DE DAS OM

 

In een voor een kwart gevulde Ares-arena heeft PW D zondag zijn eerste punt van het nieuwe seizoen gehaald.

Daarmee heeft het zichzelf te kort gedaan; Ares kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand.

 

De wedstrijd was op zich een sportieve wedstrijd. De mannen van Ares en van PW waren aan elkaar gewaagd en overtredingen waren er nauwelijks. Prima sfeer onderling.

Nadat de openingsfase voor de thuisploeg was, scoorde Wilderink uit een strafcorner de 0-1 voor PW.

Lang kon PW daarvan niet genieten, want in het tweede kwart kwamen de mannen uit Apeldoorn-Zuid op 1-1, en dat was ook de stand waarmee de rust bereikt werd.

Kort voor rust kreeg Hordijk van scheidsrechter Van Reekum groen in plaats van antwoord, toen hij vroeg wat deze scheidsrechter had gezien, en het werd direct geel, toen gevraagd werd of deze ook de shoot die voorafging aan de vermeende overtreding van Pleging had gezien.

Kort na rust moest Oude Bos kort voor zijn eigen cirkel ingrijpen op een bal op een halve meter van de grond. De stick van aanvaller Klarenbeek raakte die van Oude Bos, of andersom, maar diezelfde scheidsrechter meende voor dit duel verdediger Oude Bos geel te tonen, en nadat hij ontstemd en geagiteerd reageerde op zijn door midden gebroken stick, werd geel veranderd in rood: PW moest met 10 man verder. Omdat er geen VAR was, en omdat de scheidsrechter niet te vermurwen was, bleef rood rood.

PW rechtte de rug en liet zich met 10 man na groen/geel en geel/rood niet door de arbitrage uit het veld slaan en zette aan.

Dat resulteerde in een prachtig doelpunt in de 54e minuut van Van der Veen, die in de loop, via Pongers en Heurman op aangeven van Wilderink prachtig halfhoog inschoot.

De thuisploeg was de weg duidelijk kwijt en de Enschedese verdediging had weinig moeite met de lange Apeldoornse ballen.

Tot ver in de blessuretijd. In de veronderstelling dat PW in het vijandelijk 23-metergebied mocht inslaan, waardoor de centrale verdedigers naar voren waren meegegaan, gaf scheidsrechter Van Malkenschoten de bal aan Ares, dat in no time met de bal voor keeper Vreuls opdook, waarna Van Ugchelen van dichtbij kon raakprikken

 

Ares B – PW D 2-2

15’ Wilderink 0-1,  23’ Van Weenumwiesel 1-1, 54’ Van der Veen 1-2 en 70+5’ Van Ughelen 2-2.

De arbitrage was in handen van het duo Van Reekum / Van Malkenschoten.

Een groene kaart was er verder nog voor Wigleven wegens het opzettelijk de bal spelen met de bolle kant.