IMG_0607 1000x300.jpg IMG_0607 1000x300 2.jpg Banner Dames 1.jpg IMG_0088 1000x300.jpg
Hoofsponsor

UPDATE Zaalhockey seizoen 2021/2022

1-12-2021

UPDATE Zaalhockey seizoen 2021/2022

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. De zaalcompetitie gaat door in aangepaste vorm. Dit geldt zowel voor de KNHB competitie als voor de lokale TVO competitie, die de KNHB hierin volgt.

KNHB competitie: (PW selectie teams en alle jongens teams)

De KNHB heeft direct na de persconferentie aangegeven te willen vasthouden aan de zaalcompetitie. Het belang van blijven sporten, zeker ook voor de jeugd, weegt zwaar. Er wordt gekeken hoe het wedstrijdschema aangepast kan worden, zodat de laatste wedstrijden uiterlijk om 17.00 afgelopen kunnen zijn. Dit wordt gedaan door meer zalen bij te huren, extra dagen in te plannen en eventuele pauzes in te korten. De bond is daar op dit moment nog druk mee bezig.

TVO competitie: (PW breedte teams)

Binnen PW kennen we naast een bondscompetitie ook een regionale competitie genoemd de TVO-competitie. Dit is een regionaal opgezette competitie die door de zaalcommissies van de deelnemende Twentse clubs zelf wordt georganiseerd. Bij deze competitie volgen we ook het standpunt van de KNHB. Dus we gaan voor het zoveel mogelijk door laten gaan van deze wedstrijden. Op het moment van schrijven wordt er gebouwd aan een nieuw schema. Ook hier worden de pauzes ingekort, wordt er op enkele dagen eerder gestart en zal er een extra competitiedag bij geboekt worden.

Trainingsschema:

Ook voor het trainingsschema in de zaal hebben de nieuwe maatregelen consequenties. Een deel van onze trainingen was al voor 17.00 gepland helaas mag daarna (op dit moment) niet meer getraind worden. Dit is bijzonder lastig. Om alles zo eerlijk mogelijk te verdelen zijn de trainingen ingekort naar een half uur. Het trainingsschema staat op de site. Voor de extra maatregelen was in de Deppenbroekhal al te weinig capaciteit. Dit was oplosbaar door een zaal op de UT erbij te boeken. Helaas is die optie door de nieuwe maatregelen vervallen. De UT heeft als regel dat eigen verenigingen in alle gevallen voor gaan op verenigingen buiten de UT. Dit resulteert concreet in een stop voor derden en dat betekent dat een aantal teams helaas op dit moment niet in de zaal kunnen trainen. Als alternatief is het mogelijk om dan door de week je zaalteam op het veld te trainen. Dit kan op alle dagen tussen 16.00 en 17.00 en kan geregeld worden via de coach middels een verzoek per e-mail naar [email protected]. We beseffen ons dat het verre van ideaal is, maar kunnen hier op dit moment helaas niets aan veranderen. We houden de situatie goed in de gaten en zullen proberen zodra de maatregelen worden aangepast of opgeheven voor een betere oplossing te zorgen!

De eerste wedstrijden:

Aankomende zondag staan de eerste wedstrijden voor de KNHB gepland. I.v.m. het 5 december weekend waren die wedstrijden sowieso al voor 17.00 afgelopen. Voor de hierna komende wedstrijddagen geldt dat deze nog opnieuw gepland worden, dit kun je zien in de PW app (Lisa) als het gaat om de KNHB competitie.

Voor de TVO geldt een iets ander scenario. Deze competitie start vanaf 11 december en wordt op dit moment ook opnieuw gepland. Zodra dit klaar is, zal deze met de betreffende coaches worden gedeeld, maar niet op de site of via de PW app. De TVO doet dit bewust zo, omdat er voor deze competitie geen koppeling met de PW app (LISA) te maken is. Tussentijdse wijzigingen moeten handmatig doorgegeven worden. Daarnaast is het niet wenselijk dat het schema via websites verspreid wordt. We willen daarmee misverstanden voorkomen, opdat niet iemand per ongeluk met een oude versie van het schema werkt. Het schema bij de coach is dus leidend.

Keeperspullen:

Legguards dienen te worden beschermd met hoezen. Deze kunnen door de coaches worden aangevraagd door een mail te sturen naar: [email protected] Mocht je per ongeluk nog de spullen van een vorig zaalseizoen thuis hebben, PW heeft ze heel graag terug! Meld dit svp bij de zaalcommissie zodat ieder team straks weer is voorzien en kan zaalhockeyen.

We hopen met dit bericht meer duidelijkheid te verschaffen en gaan ons best doen om van dit seizoen een lichtpuntje in donkere tijden te maken. Iedereen heel veel plezier gewenst.

Met sportieve groet namens de Zaalcommissie van PW.