IMG_0088 1000x300.jpg Banner Dames 1.jpg IMG_0607 1000x300.jpg IMG_0607 1000x300 2.jpg
Hoofsponsor

PW D na winst in Epse feestelijk onthaald in Enschede

25-11-2019

In de kelder van de Tweede Klasse hebben de D-mannen van PW de herfst van 2019 goed afgesloten door in en van Epse met maar liefst 0-6 te winnen.

Met twee prachtige doelpunten van de teruggekeerde Peter Wilderink drukte deze eigenhandig op de resetknop van PW, dat al sinds oktober niet had gewonnen.

Met flitsend spel bewezen de Enschedeërs dat er genoeg kwaliteit is voor een revival. Kapitein Biermans legde uit van een oud recept gebruik te hebben gemaakt: "Directer hockey en meer duelkracht voorin. De basisplaats van Freek Tönis is daar een symbool van.

Hem kun je inspelen en met daarnaast Pongers en Wilderink op het middenveld houd je de tegenstander op zijn eigen helft”.

 

Fraai waren ook de doelpunten van Freek Tönis (tipp-in) en Richard Vrooijink, maar het Schmuckstückchen van deze zondagochtend kwam van de stick van de in de zomer overgekomen linksbuiten Marius de Mol van Wissekerke:

Vanaf een meter of zeven van de goal plaatste hij met een hoog schot van links, in een hoek van 14 graden ten opzichte van de doellijn, de bal in de rechter bovenhoek van de goal van keeper Steenbergen (van Touwslagerij Steenbergen)van Epse.

 

De verdediging van PW had geen lastige ochtend. Het moest welhaast de kou zijn geweest die PW-keeper Vreuls deed besluiten om tijdens het derde kwart even in het clubhuis een warme chocolade te halen. Voor hem was er immers weinig anders te beleven.

 

Epse stelde daar allemaal bar weinig tegenover. Een zich vrijgespeelde Borger joeg de bal de tribunes in, en in het laatste kwart eindigde een schot van Epser aanvaller Van Schuylenburch op het reclamebord van Klarinetfabriek Van Dorth.

 

Terug In Enschede wachtte de mannen van PW een uiterst warm onthaal.

Voorzitter Dingeldein,-toch al bijzonder in zijn nopjes vanwege de winst van zijn eerste en zijn derde dameselftal en de winst van Veterinnen A-, prees in zijn Herbstabschlußrede de wilskracht van zijn D-mannen. "In mijn tijd, toen Epse nog een spoorwegstation had, werd er in Epse zelden gewonnen’, aldus Dingeldein. "Hoe grandioos is het dan om vandaar nu drie punten mee te nemen naar Enschede. Veteranen D is een toonbeeld voor onze club”

 

 

Epse B-PW D 0-6

 

8’, 17’ Tönis 0-1 en 0-2, 19’en 46’ Wilderink 0-3 en 0-5, 43’ Vrooijink 0-4 en 65’ De Mol van Wissekerke 0-6

Het arbitrale duo bestond uit de heren Van Gorssel en Kraton. Dezen hadden geen kaarten nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden, op één groene kaart dan na. Deze was in minuut 58 voor Wigleven van PW wegens het opzettelijk de bal spelen met de bolle kant.

 

Toeschouwers: 14