Banner Dames 1.jpg IMG_0088 1000x300.jpg IMG_0607 1000x300 2.jpg IMG_0607 1000x300.jpg
Hoofsponsor

Jongste Jeugd

Op deze pagina staat alleen algemene informatie en uitleg. De actuele nieuwsberichten zijn via deze link te vinden.

Aanmelden
Kennis maken met hockey bij de leukste club van Enschede? Meld uw kind dan via onze website aan als proeflid of stuur een e-mail naar [email protected]. De Jongste Jeugd neemt vervolgens contact op.

Kinderen mogen drie proeftrainingen volgen om kennis te maken met hockey. Vervolgens wordt het proeflidmaatschap automatisch omgezet naar een lidmaatschap. Het is uiteraard ook mogelijk om na deze drie proeftrainingen af te melden.

De trainingen voor de Jongste Jeugd vinden plaats op de woensdagmiddag vanaf 16.00 uur. Een training duurt een uur. Vanaf de E8-tallen wordt er twee keer per week getraind (zie voor de exacte tijden het rooster op de website). 

Als kinderen gedurende het jaar willen starten met hockey, dan kan het zijn dat ze niet direct in een team kunnen worden ingedeeld, maar eerst in een instroomgroep trainen totdat er plek is om door te stromen. Dit wordt uiteraard tijdig gecommuniceerd.

Jongste jeugdteams
Binnen de Jongste Jeugd worden kinderen afhankelijk van de leeftijd in verschillende categorieën ingedeeld. Hierbij wordt uitgegaan van de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).
  • Benjamins 1e jaars (01-10-2011 t/m 30-09-2012)
  • Benjamins 2e jaars ofwel F 1e jaars (01-10-2010 t/m 30-09-2011)
  • F 2e jaars (1-10-2009 t/m 30-09-2010)
  • E6 (01-10-2008 t/m 30-09-2009)
  • E8 (01-10-2007 t/m 30-09-2008)
    De datum van 1 oktober is voor alle categorieën de scheidslijn. Als je op die dag bv. al acht jaar bent, dan ben je in dat seizoen eerstejaars E.
Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor kinderen vanaf vijf jaar. Dit Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. De kernwaarden zijn kennismaken met de hockeysport, de verschillende plekken in het veld én andere spelers uit de eigen leeftijdscategorie. Het is de opbouw op weg naar elftalhockey. Eerst worden er wedstrijdjes van 3 tegen 3 gespeeld, daarna 6 tegen 6 en uiteindelijk 8 tegen 8. De grootte van het speelveld wordt per categorie aangepast. Vanaf de F tweedejaars wordt op zaterdagochtend ook competitie gespeeld.

Indeling teams
De KNHB geeft richtlijnen voor de indeling van de teams. Deze neemt PW over. Zo wordt rekening gehouden met de leeftijdsdata die zij voor het indelen van teams hanteren.
Er wordt bij de Jongste Jeugd bij de Benjamins, F en E6, niet ingedeeld op hockeyvaardigheden. Bij het samenstellen van deze teams streeft PW naar een evenwichtige verdeling van sterke en zwakke spelers waarbij leeftijd een belangrijke factor is. Dit is om te voorkomen dat er teams ontstaan die alles winnen of alles verliezen.

Vanaf de E8 wordt het eerste team wel op sterkte ingedeeld. Dit gebeurt in overleg met de Technische Commissie. De coach, trainers en de selectiecommissie leveren input voor deze indeling.
De Jongste Jeugd weet uit ervaring dat bij het samenstellen van teams, het niet mogelijk is om dit naar ieders tevredenheid te doen. Dit komt mede door de KNHB gestelde leeftijdsregel (zie ook informatief document binnen het afgeschermde ledengedeelte op deze website
www.pwhockey.nl > login > inloggen > Club > Documenten > Technische Commissie> Junioren - Selectieprocedure)

Het is goed om te beseffen dat er ook jaarlijks opzeggingen of nieuwe aanmeldingen bij de Jongste Jeugd zijn. Dit betekent dat incidenteel extra geschoven moet worden met spelers tussen verschillende teams. De Jongste Jeugd realiseert zich dat dat niet voor iedereen even leuk is, maar soms is er geen andere keuze.

Nb. De Jongste Jeugdcommissie, die deel uitmaakt van de Elftalcommissie, is verantwoordelijk voor het maken de teamindeling. De teamindeling wordt via de website van PW gecommuniceerd. Toezeggingen betreffende de indeling, gedaan door anderen dan deze commissie zijn dan ook niet geldig. 

Uitrusting
Voor iedereen:
Hockeystick

Kunstgras hockeyschoenen; deze mogen geen metalen noppen bevatten!
Spelers:
Thuistenue: bordeauxrode polo

Zwarte broek of rok

Bordeauxrode/witte kousen


Verplicht:
Scheenbeschermers (bij voorkeur met enkelbeschermer)

Gebitsbeschermer
Sterk aanbevolen:
Sportbril of lenzen (geen gewone bril)
Voor de trainingen is een sportbroek met shirt, vestje of trui handig. Dikke jassen zijn niet geschikt om in te trainen, zij beperken de bewegingsvrijheid.
Bij competitiewedstrijden moet iedereen het officiële wedstrijdtenue dragen (zie hierboven). Deze kleding is voor circa 70,- verkrijgbaar via ’t Hoen Enschede (Kuipersdijk 23, 053 4323807)

Trainingen
De trainingstijden zijn per team te vinden in het trainingsrooster op de website. De training duurt een uur.
Tijdens de schoolvakanties wordt er niet getraind. De trainingen gaan verder altijd door, tenzij de weersomstandigheden het trainen onmogelijk maken. Als de training wordt afgelast, dan wordt dat via de website en via de PW-app bekendgemaakt.
Zorg ervoor dat uw kind op tijd op de training aanwezig is. Afmelden kan met opgave van reden rechtstreeks bij de trainer. De contactgegevens zijn te vinden in de PW-app.

PW-app
Voor leden is er de PW-app. Via deze app is handige informatie over de club en de teams te vinden. Mededelingen worden ook via de PW-app verstrekt.

Wedstrijden
Op zaterdag worden er door de KNHB competitiewedstrijden gepland.
Elk team heeft een coach, meestal één of twee van de ouders en/of verzorgers.
Wedstrijden worden op zaterdag gespeeld, zowel thuis bij PW of bij een andere club in de regio. Voor de uitwedstrijden dienen de ouders te rijden. De coach zorgt voor een rijschema. Bij thuiswedstrijden zorgen de teams ook voor fruit. Voor zowel het eigen team als de tegenstander.
De wedstrijden van de F en de E6 worden gefloten door de ouders, Vanaf de E8 worden wedstrijden gefloten door jeugdleden van de C.
Vanaf de E-wedstrijden moet er verplicht een keeper in de goal staan. PW verstrekt daarom aan elk team een keepersuitrusting (ter waarde van circa 400,-).
Bij de Jongste Jeugd zijn er doorgaans nog geen vaste keepers, er wordt gerouleerd. Op woensdagmiddag wordt er een keeperstraining verzorgd, waar de kinderen bij toerbeurt naar toe kunnen gaan.
 
Wedstrijd-indeling competitie
Het hockeyseizoen loopt van begin september tot ongeveer eind mei. Het hockeyseizoen wordt afgesloten met een gezamenlijke slotdag.

De Jongste Jeugdcompetitie is verdeeld in drie speelrondes:
  • September tot aan de herfstvakantie
  • Na de herfstvakantie tot aan winterstop (circa 1e weekend december)
  • Na de winterstop (circa einde krokusvakantie) tot einde seizoen
Beginnende teams worden ingedeeld in een lage poule. Bij de teams die al langer spelen wordt aansluiting gezocht bij een poule waarin het team zich goed kan handhaven. Het niveau van de teams wordt bij de indeling bij de KNHB kenbaar gemaakt. De KNHB deelt de teams vervolgens naar eigen inzicht in de poules in.

Contact
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de Jongste Jeugdcommissie. Deze bestaat uit Pieter Schut, Wiyanti Nieuweweme en Frans van der Loo. We zijn per e-mail bereikbaar en zijn tijdens de hockeytrainingen en wedstrijden vaak op of naast het veld te vinden.

Met sportieve groet,
Jongste Jeugdcommissie
[email protected]